Blagovna znamka sodi med pravice industrijske lastnine in je pravno zavarovan znak ali kombinacija znakov, ki omogoča razlikovanje blaga ali storitev enega podjetja od blaga ali storitev drugega podjetja in jih je mogoče grafično prikazati. Znamke se lahko pojavijo v različnih oblikah, od besed, slik, kombinacij grafičnih elementov do bolj specifičnih tridimenzionalnih znamk in zvočnih znamk.

Znamke so lahko zaščitene za blago (blagovne znamke) in/ali storitve (storitvene znamke). Znak postane znamka šele z registracijo pri uradu za intelektualno lastnino posamezne države oz. organizacije – pravica do znamke tako ne nastane že s samo stvaritvijo znaka, kot je značilno za avtorske pravice, zato je ustrezna zaščita blagovne znamke še kako pomembna.

Bistvena funkcija znamke je funkcija izvora blaga in storitev, ki potrošnikom omogoča razlikovanje med posameznimi blagovnimi znamkami na trgu in tako služi kot identifikator izvora. Blagovna znamka pa je poleg tega, da spada v skupino pravic industrijske lastnine, tudi pomemben del neopredmetenega premoženja družbe.

Več o naših storitvah si lahko preberete na naslednji povezavi. Če želite svetovanje, nas pokličite na telefonsko številko (01) 200 19 00 ali nam pošljite elektronsko sporočilo na #EM#696f646c447567736d677e257f64#EM#.

logoKontakt

Patentna pisarna d.o.o.
Čopova 14 
p.p. 1725
1001 Ljubljana, SLOVENIJA


Piškotki     |     Informacije za posameznike po GDPR
© Copyright 2016 Patentna Pisarna      

Spletni piškotki

Spletno mesto patent.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (Več o piškotkih)