Naša zgodba se je začela leta 1953, ko je Trgovinska zbornica LRS ustanovila Patentno pisarno z namenom zaščite pravic industrijske lastnine (patentov, blagovnih znamk in modelov) in posredovanja pri prodaji domačih izumov ter nakupu izumov v tujini. V ta namen je že tedaj zagotovila sodelovanje tehničnih in pravnih strokovnjakov s tega področja in ustvarila pomembne zveze v tujini. V obdobju bivše SFRJ so prijavitelji vlagali svoje zahtevke za zaščito pravic industrijske lastnine izključno prek Patentne pisarne tako pri Zveznem patentnem zavodu v Beogradu kot tudi pri ostalih patentnih uradih po svetu. Patentna pisana se je tako že v SFRJ uveljavila kot poglavitni člen na področju zagotavljanja zaščite in svetovanja na področju industrijske lastnine v tedanji Sloveniji. Po osamosvojitvi Slovenije v letu 1991 je Patentna pisarna v obliki lastniške družbe ohranila svojo identiteto vse do danes in še bolj okrepila svojo prepoznavnost tako v Sloveniji kot tudi zunaj njenih meja.

Danes je Patentna pisarna d.o.o. največja in prepoznavna pisarna za zastopanje in svetovanje s področja intelektualne lastnine v Sloveniji in zastopa številne domače in tuje stranke pri uresničevanju njihovih pravic in interesov. Varstvo pravic industrijske lastnine nudi domačim in tujim strankam pred mednarodnimi uradi (EPO, WIIPO, EUIPO) in nacionalnimi uradi v sodelovanju s številnimi patentnimi zastopniki po vsem svetu. Zaposluje vrhunske tehnične in pravne strokovnjake, ki so člani različnih stanovskih združenj in mednarodnih organizacij, kot so epi, INTA, ECTA ter dosega najvišje ocene kakovosti svojega delovanja v Sloveniji in tujini.


Nazaj

logoKontakt

Patentna pisarna d.o.o.
Čopova ulica 14 
p.p. 1725
1001 Ljubljana, SLOVENIJAPiškotki     |     Informacije za posameznike po GDPR
© Copyright 2016 Patentna Pisarna      

Spletni piškotki

Spletno mesto patent.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (Več o piškotkih)