Obveščamo vas, da bo naša pisarna v petek, 27. 5. 2022 zaprta zaradi strokovnega usposabljanja.


Preberi več

Odhod Velike Britanije iz EU ima svoje posledice tudi na področju industrijske lastnine. Z začetkom naslednjega leta, 1.1.2021, bo Britanski urad za intelektualno lastnino avtomatično pretvoril vse registrirane pravice iz EU v nacionalne pravice. In sicer: - registrirane EU znamke in modeli, ki so bili prijavljeni direktno pri Evropskem uradu, bodo pretvorjeni v odgovarjajoče nacionalne britanske znamke - registrirane EU znamke in modeli, ki so bili zaščiteni v okviru mednarodnih registracij, bodo ravno tako pretvorjeni v odgovarjajoče nacionalne britanske znamke Vsako registrirano EU znamko in model, katerih veljavnost bo v EU in posledično tudi v Veliki Britaniji zapadla od 1.1.2021 naprej, bo v Veliki Britaniji potrebno obnoviti posebej, direktno pri Britanskem patentnem uradu. Če pretvorjena znamka ali model ne bosta obnovljena, bosta prenehala veljati. Prijavljene znamke in modeli, ki še niso bili registrirani, ne bodo avtomatično pretvorjeni v nacionalne pravice, ampak bo za njihovo nadaljnjo veljavnost v Veliki Britaniji potrebno zaprositi posebej. V tem primeru bodo obravnavane in preverjene kot nacionalne prijave, bo pa priznan datum vložitve osnovne prijave v EU. Končni rok za vložitev zahteve za nadaljevanje veljavnosti je 30. september 2021, priporočljivo pa je zahtevo vložiti čim prej.


Preberi več

PATENTNA PISARNA d.o.o. tudi v času epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 deluje nemoteno.


Preberi več

Zaradi omejitve možnosti širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 (Covid-19) je URSIL na osnovi interventnega zakona sprejel posebne ukrepe, ki veljajo za čas veljavnosti zakona t.j. od 29. marca 2020 do preklica.


Preberi več

Dne 16. 3. 2020 je bila v Uradnem listu št. št. 23/20 objavljena novela Zakona o industrijski lastnini (ZIL-1E), ki začne veljati dne 29. 3. 2020. Besedilo je dostopno na naslednji povezavi Uradnega lista RS: https://www.uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u2020023.pdf


Preberi več

logoKontakt

Patentna pisarna d.o.o.
Čopova 14 
p.p. 1725
1001 Ljubljana, SLOVENIJAPiškotki     |     Informacije za posameznike po GDPR
© Copyright 2016 Patentna Pisarna      

Spletni piškotki

Spletno mesto patent.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (Več o piškotkih)