Registrirane evropske znamke in modeli so pravice intelektualne lastnine, ki so zaščitene v veh državah članicah Evropske unije.  Zaščita mednarodnih znamk in modelov, pri katerih je imenovala EU, je enakovredna pravica.

Po marcu 2019 – če ne bo dogovora med Veliko Britanijo in Evropsko unijo – britanska vlada zagotavlja, da se bo zaščita registriranih/ veljavnih znamk in modelov v Veliki Britaniji nadaljevala oziroma jo bo mogoče uveljavljati z minimalnimi administrativnimi ukrepi. Znamka oz. model bo po ureditvi zahtevanih ukrepov obravnavana enako, kot če bi bila registrirana po britanskem zakonu.

Prijave znamk in modelov, ki so v postopku pri EUIPO, bo mogoče v Veliki Britaniji  ponovno vložiti (refile) po predpisanih postopkih in rokih po izstopu iz EU. Enak postopek ponovne vložitve bo mogoče izvesti pri WIPO za mednarodne znamke in modele, pri katerih je med državami imenovana EU.

Ko bodo znani izstopni pogoji in roki za uveljavljanje pravic za evropske znamke in modele v Veliki Britaniji, bomo naše stranke s tem pravočasno seznanili.


Nazaj

logoKontakt

Patentna pisarna d.o.o.
Čopova 14 
p.p. 1725
1001 Ljubljana, SLOVENIJA


Piškotki     |     Informacije za posameznike po GDPR
© Copyright 2016 Patentna Pisarna      

Spletni piškotki

Spletno mesto patent.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (Več o piškotkih)